Γιατί μέλι απο την Κρητική Μέλισσα;

Η Κρήτη είναι ένας από τους καλύτερους μελισσόκηπους στον κόσμο λόγω της μοναδικής βιοποικιλότητας και πλούσιας χλωρίδας.

Η χλωρίδα στο νησί απαριθμεί 2108 είδη φυτών από τα οποία τα 210 περίπου είναι ενδημικά και τα συναντούμε σε βουνά, φαράγγια και σε δύσβατες για τον άνθρωπο περιοχές.

Η οικογένειά μας αγκαλιάζει με σεβασμό και ευγνωμοσύνη την συμβολή της μέλισσας στον άνθρωπο και στη φύση. Με υπευθυνότητα και αγάπη διαθέτουμε φυσικά προιόντα υψηλής βιολογικής αξίας και ποιότητας για εσάς και την οικογένειά σας.


Πως δουλεύουμε

Για να καταφέρουμε να έχουμε μέλι υψηλής ποιότητας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεύση, μεταφέρουμε τις μέλισσες ακολουθώντας την ανθοφορία. Από τα Λασιθιώτικα βουνά, μέχρι το δάσος του Κρούστα για το πεύκο ή πιο κοντά στον γιαλό για το θυμάρι, ώστε να βοηθήσουμε τις μέλισσες να παράγουν μέλι από ποικίλα άγρια βότανα ή δέντρα. Με αυτό τον τρόπο οι μέλισσες μας δίνουν μέλι θυμαρίσιο εμπλουτισμένο με άγρια βότανα ή πευκοθυμαρόμελο, τα οποία έχουν την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση παγκοσμίως.

  • Δεν χρησιμοποιούμε αντιβιοτικά ή χημικές ουσίες στην φροντίδα των μελισσών μας
  • Δεν επεξεργαζόμαστε το μέλι